Wie ben ik ?

Ik ben reeds jarenlang modelbouwer. Mijn voorliefde voor spoorwegen heb ik al van toen ik een kleine jongen was. Mijn vader werkte als treinbestuurder bij de Belgische Spoorwegen. Een fascinerend beroep ! In de kelder werkte hij aan een modelbaan. Toen ik 6 jaar was kreeg ik van de sint mijn eerste locomotief. De bedoeling hiervan was dat ik de modellen van mijn vader met rust zou laten. Maar de microbe had gebeten en heeft me tot vandaag niet meer met rust gelaten.

Ik heb me niet altijd met spoorwegmodelbouw bezig gehouden. Er is een periode geweest dat ik modelvliegtuigen bouwde op 1/72, en later heb ik nog militaire modellen op 1/35 gebouwd. Eventjes heb me zelfs bezig gehouden met een radiobestuurde modelboot. De modelspoorwegen hebben mij echter nooit losgelaten.

Ik ben een aantal jaren actief lid (en zelfs bestuurslid) geweest van een plaatselijke modelbouwclub : M.T.D. (Modelbouw en Treinenclub Deurne). Door drukke beroepsbezigheden, andere hobby's en later een gezin kwam het er niet meer van om regelmatig deel te nemen aan de activiteiten en heb ik mijn lidmaatschap opgegeven. Ik ben de activiteiten wel blijven volgen. Ondertussen ben ik gehuwd en heb 3 kinderen die alle drie in hoge mate geïnteresseerd zijn in de hobby van papa. Ook mijn echtgenote laat zich niet onbetuigd: zij kiest dikwijls de modellen die op de baan zullen rijden.

Van 1982 tot midden 2008 was ik actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Tijdens deze periode werd er weinig tijd besteed aan de hobby. Dat beperkte zich vooral tot het aankopen van rollend materiaal. Af en toe werd er gewerkt aan de modelbaan op zolder. Nadat ik was gestopt kwam er plots heel wat tijd vrij. Ik ben onmiddellijk terug lid geworden bij de M.T.D.. Dat ik meer tijd heb was te merken aan de vooruitgang bij de bouw van mijn modelbaan. Maar ook het bezoek aan beurzen en tentoonstellingen was plots veel gemakkelijker in te plannen. Ook voor het onderhoud van deze website is er meer tijd.

Toen er nog geen kinderen waren had ik het plan om een modelbaan te bouwen op de ruime zolder van onze woning. Daar ben ik ook mee begonnen, maar door verschillende omstandigheden is deze baan nooit af geraakt. Ondertussen is de zolder ingericht met slaapkamers voor de kinderen en heb ik nu de beschikking over een eigen kamer op de eerste verdieping van ons huis. Deze kamer mat slechts 4 bij 4 meter (in vergelijking met de zolder een heel stuk kleiner). Later hebben we de woning verbouwd en is de hobbykamer heel wat groter geworden. Maar ik was niet meer tevreden met de baan die ik aan het bouwen was en ook de plannen om de baan uit te breiden naar het nieuwe deel van de hobbykamer kregen maar geen vorm. Daarom heb ik die baan afgebroken en ben ik opnieuw begonnen

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional