Technieken

Voorbereiden van het model.

Voor je met schilderen of weatheren begint moet je er voor zorgen dat het model stof- en vetvrij is. Modellen worden vet door ze met de handen vast te pakken. Op die plaatsen zal de verf niet of veel moeilijker hechten. Stofvrij maken doe je met een borstel en/of doekje. Vetvrij maken doe je door het model met een zeepsopje af te wassen en daarna goed te laten drogen. Metalen modellen kunnen ook met thinner of white spirit worden afgewassen maar dan moet je goed opletten want deze solventen kunnen de aanwezige verf oplossen. En dat is bij modellen die we willen weatheren niet de bedoeling.

Indien mogelijk moet je het model zo veel mogelijk demonteren. Voor locomotieven en wagons betekent dat het verwijderen van de wielen en de draaistellen. Indien mogelijk de raampartijen en bij rijtuigen eventueel het dak. Het hangt een beetje af van het model.

Voor je met weatheren begint moet je eventuele details aanbrengen. Decals met opschriften, bepaalde onderdelen die een specifieke kleur hebben zoals kranen aan remslangen en hendels (o.a. voor de rem).

Verder moeten de onderdelen die zuiver moeten blijven worden afgeplakt. Daarvoor gebruik je best masking tape of Maskol.

Verwering

Afwerken

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML