Ramma - Sedan (Fr.)

Ramma wordt al sinds 1983 georganiseerd door "le club maquettisme Sedanais du Centre Social Le Lac". De tentoonstelling heeft in de loop der jaren een goede reputatie gekregen in Frankrijk, maar ook in de omringende landen. Ze wordt om de 2 jaar georganiseerd. Een spijtig toeval is dat deze beurs meestal samenvalt met de tentoonstelling Euromodelbouw in Genk.

In 2015 was dat niet het geval en heb ik Ramma voor de eerste keer bezocht. Het was zeker geen tegenvaller en in de komende jaren zal ik deze manifestatie zeker nog bezoeken. Op deze tentoonstelling komen alle facetten van de modelbouw aan bod, niet alleen de spoorwegmodelbouw. Door tijdsgebrek heb ik de hallen die niet spoorse modelbouw tentoonstelden niet kunnen bezoeken.

Bij de modelbanen waren zeer mooie stukken te bewonderen en zoals op elke tentoonstelling waren er ook van "mindere" kwaliteit. In het totaal stonden er 80 modelbanen, waarvan het merendeel uiteraard Frans. Een aantal banen (meestal buitenlandse deelnames) had ik al op andere tentoonstellingen gezien. Het bewijst nogmaals dat de vijver waarin wordt gevist niet heel erg groot is.

Meer info over deze beurs vind u op de website: www.ramma.org.

Klik hier om het fotoalbum te openen.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML