Zweibrückenstrasse

Deze straat dankt haar naam aan de 2 spoorbruggen die op korte afstand van elkaar liggen. Een deel van de straat volgt de spoordijk. De straat wordt gevormd door een rij van burgerhuizen die volop worden gerenoveerd. De laatste huizen in de straat moeten nog worden aangepakt. Sommige huizen worden afgebroken en zullen worden vervangen door nieuwbouw.

Het probleem om de huizen de bocht in de straat mee te laten volgen heb ik ook opgelost. 1 woning wordt verbouwd (915C): de voorgevel blijft behouden, de achtergevel wordt groter waardoor er een trapeziumvorm ontstaat. De woning die wordt aangepast is één van de huizen uit de reeks "Goethestrasse" met oorspronkelijk 2 verdiepingen. Omdat de andere woningen 3 verdiepingen tellen wordt er een etage aan toegevoegd. Ook het dak zal compleet moeten worden gewijzigd.

De volgende "hoek" wordt gevormd door de bouwdoos "huis in afbraak", en de daaropvolgende hoek wordt gemaakt met bouwdoos van de cinema. Van deze bouwdoos zal alleen de gevel origineel blijven, de rest wordt aangepast aan de hoek de moet worden gevormd.

De hele rij huizen moet een beeld scheppen van woningen die dringend moesten worden gerenoveerd. De woningen in het begin van de straat zijn al hersteld. In het midden van de huizenrij is men nog volop bezig en de huizen op het einde van de rij moeten hun beurt nog krijgen.

Oorspronkelijk werd deze straat ontworpen voor de modelbaan "Haschenbach v2". Maar deze straat krijgt op "Haschenbach v3" ook haar plaats.

Van elk huis in de straat volgt een korte beschrijving van de aanpassingen. Omdat alle huizen nog niet zijn gebouwd zal deze pagina worden aangevuld telkens wanneer er vorderingen worden gemaakt.

Woning 1 : Bar Paradies

Woning 2 : Pizzeria

Woning 3 : Cinema

Woning 4 : Woning in renovatie

Woning 5 : Woning in afbraak

Woning 6 : Kruidenierswinkel

Woning 7 : Stadswoning

Woning 8 : Antiekwinkel

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML