Modelspoorexpo

Een evenement dat zeker niet op de agenda mag ontbreken is de 2 jaarlijkse tentoonstelling Modelspoorexpo. Dit evenement wordt georganiseerd door het tijdschrift Modelspoormagazine.

 Affiche Modelspoorexpo 2016
Deze editie was voor mijzelf erg bijzonder omdat we met de modelclub deelnamen aan de tentoonstelling. Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen (of net niet) gekost om de baan op tijd klaar te krijgen zodat ze toonbaar was. Zelf had ik een aantal deelprojecten op mij genomen: het bouwen van de villa en een industriegebouw. De villa is niet tijdig klaar geraakt. 

Het was een top-tentoonstelling met veel banen die in primeur werden voorgesteld en die allemaal een bijzonder hoog niveau hadden.

De foto's die ik deze tentoonstelling heb genomen kan je bekijken via deze link. Ik heb geen tijd gehad om van alle tentoongestelde banen foto's te nemen.
 
Omdat de Nekkerhallen niet beschikbaar waren omwille van de musical 14-18 van Studio 100 werd de modelspoorexpo deze keer georganiseerd in de Brabanthal te Leuven. Ook deze keer waren er mooie modelbanen te bewonderen.

Bij de minibaantjeswedstrijd haalde slechts 10 deelnemers de eindmeet.

Ook deze keer heb ik weer een heleboel foto's genomen die je kan bekijken via deze link. Ik heb geen foto's genomen van een aantal banen die ik al op eerdere tentoonstellingen heb kunnen bewonderen. Foto's van die banen zitten dan ook in de desbetreffende albums.
 
Bij deze editie heb ik zelf deelgenomen aan de minibaantjeswedstrijd met "Das Depot". Ik ben op de 12de plaats geƫindigd. Eerlijk gezegd had ik op een betere plaats gehoopt, maar het publiek heeft gekozen voor andere baantjes.

Door deel te nemen aan de tentoonstelling heb ik weinig of geen tijd gehad om de expo te bezoeken en foto's te nemen.
modelspoorexpo 2010 (240K)
Aan de editie 2010 heb ik voor de eerste keer meegedaan als medewerker. De modelbouwclub MTD stond er met de modulebaan "Bisschoppenhof" en ik had me opgegeven om tijdens de 2 dagen van de expo aanwezig te zijn voor de bediening van de baan. Het grote voordeel ervan is dat je tijdens de opbouw (op vrijdag) en voor het openen van de tentoonstelling voor het publiek rustig de tentoongestelde banen kan bekijken en fotograferen.

De 2de minibaantjeswedstrijd kende een minder succes wat betreft het aantal deelnemers. De kwaliteit van de inzendingen was er echter niet minder om. Ikzelf heb afgehaakt omdat ik niet tijd was klaargeraakt met de bouw. Hopelijk wordt er nog een 3de wedstrijd georganiseerd zodat ik dan wel kan meedoen.

De foto's die ik heb genomen kan je bekijken via deze link
expo (151K)

Aan de tentoonstelling van 2008 was voor de eerste keer een wedstrijd gekoppeld voor het mooiste minibaantje. Bij de vorige edities was er een dioralmawedstrijd. Het wedstrijdreglement was vrij eenvoudig: de baan mocht slechts een beperkte oppervlakte hebben (afhankelijk van de gebruikte schaal) en er moest een trein op rijden. Vol spanning werd uitgekeken naar de inzendingen.

Van sommige deelnemers kon de vordering aan het minibaantje gevolgd worden op het forum van Modelspoormagazine. Van de iets meer dan 60 inschrijvingen hebben een 30-tal modelbouwers de eindmeet gehaald. De overgrote meerderheid was zeker het bekijken waard. Knappe staaltjes van modelbouw ! Ik heb een massa foto's genomen die je kan bekijken via deze link.

Niet alleen van de minibaantjes, maar ook van de andere tentoongestelde modelbanen die stuk voor stuk de moeite waard waren.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional