MOBexpo

Deze tentoonstelling werd voor de eerste keer georganiseerd in 2014. Initiatiefnemer is MSC Het Spoor uit Sint-Niklaas. De tentoonstelling is een mix van tentoongestelde modelbanen en handelaars. Zonder die laatste is een beurs organiseren niet meer betaalbaar.

De eerste editie was zeker de moeite om te bezoeken. Ik heb dan ook met grote verwachtingen uitgekeken naar het vervolg en ik ben niet teleurgesteld. Op de editie 2016 waren zo'n 30 modelbanen present waarvan een aantal in primeur werden tentoongesteld. Bijzonder aan deze editie was de wedstrijd die was uitgeschreven en waar alleen clubs aan mochten deelnemen. De opdracht: bouw een diorama op een strijkplank. Winnaar was MSC De Kempen. De tweede plaats was voor MSG Valkenswaard. Die hebben al meerdere keren wedstrijden gewonnen met de diorama's : Veldhoven 1935, B.A. Bodil en Ijselstein.

De foto's die ik op de editie 2016 heb genoemn kan je bekijken via deze link.

Voor de editie van 2018 was opnieuw een wedstrijd uitgeschreven. Ook nu mochten alleen clubs deelnemen. Dit keer moest er een baan worden gebouwd in een reiskoffer. MTD had besloten om deze keer mee te doen. Onderwerp was de bouw van een sluis ergens in Vlaanderen gesitueerd in 1929, meer exact op 25 september 1929. Foto's van deze kofferbaan kan u bekijken op de website/fotoalbum van de clubleden Gerolf en Frans.

De foto's die ik op de tentoonstelling heb genomen kan u bekijken in dit album.

MOBexpo heeft een eigen website: www.mobexpo.be

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional