Minibaantje 2 "Das Depot" - Gebouwen

Op het minibaantje zou ik alleen de locloodsen van het depot plaatsen. Voor andere gebouwen is de oppervlakte te beperkt. De echte loodsen van de HGK in Brühl-Vochem bestaan uit 3 naast elkaar geplaatste gebouwen. In het totaal liggen er 7 sporen in de loodsen. Rechts naast de loods liggen nog enkele sporen die naar opstelsporen gaan die achter de locloodsen liggen. Zoveel sporen kan ik op het minibaantje niet leggen. Het aantal sporen in de locloodsen wordt uiteraard bepaald door het gebouw zelf.

Ik heb gebruik gemaakt van een locloods van Kibri die reeds in elkaar was gezet en een bouwdoos van Vollmer die ik nog had liggen.

IMG_4337 (68K) IMG_4588 (158K)

De locloods van Kibri moest eerst volledig worden gedemonteerd. Een van de zijwanden wordt gebruikt om het gebouw in hoogte te verdubbelen. Bovendien moesten de ramen een andere kleur krijgen (rood ipv. blauw). Het losmaken van de raamkozijnen van de doorschijnende imitatie van de vensters was een delicaat werkje. Al bij al is dat goed meegevallen. Met een scherp mes en veel geduld zijn de raamkozijnen zonder al te veel schade gerecupereerd. De overige wanden werden gemaakt uit plasticard. De achterwand, waar origineel ook poorten in zaten, werd eveneens vervangen door een vaste wand met ramen. De ramen in de voorzijde en achterwand werden gevonden in de scratchbox: een doos met overschotten van andere bouwdozen.

De locloods van Vollmer werd bijna volledig origineel in elkaar gezet. Alleen het dak werd verhoogd. Deze verhoging werd ook gemaakt uit plasticard. In de muur tussen de 2 locloodsen werden 2 doorgangen gemaakt. In de loods werd de vloer gemaakt met balsahout.

Het middenste spoor in de grote loods werd voorzien van een schouwput. Hiervoor werden 2 schouwputten uit een pakket van Faller aan elkaar gezet. De zijwanden van de schouwput werden bekleed met steentjespapier van Kibri.

Het interieur van de loodsen werd aangekleed met verhoogde platformen en allerlei attributen: vaten olie, paletten, een transpallet, brandblusapparaten, ...

In het dak van de loods werd verlichting aangebracht. De aansluitdraden werden weggewerkt met isolatietape tegen het dak van de loods en via een schacht door de bodemplaat gevoerd naar de onderzijde van de module.

Boven de inrijpoorten werden verstralers met LED-verlichting aangebracht.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional