Intermodellbau - Dortmuund

In de Westfalenhallen te Dortmund wordt jaarlijks de grote modelbouwbeurs Intermodellbau georganiseerd. Bijna alles uit de modelbaanwereld is er verzameld. Niet alleen de modelspoorwegen maar ook boten, vliegtuigen, vrachtwagens enz. zijn ruim vertegenwoordigd. Naast de tentoonstelling van banen door clubs en privaat personen zijn er de grote en kleine fabrikanten die hun nieuwste modellen tonen en is er een ruim aanbod vanwege de aanwezige handelaars.

Dit jaar heb ik de beurs nog eens bezocht. In tegenstelling tot de bezoeken van de voorbije jaren vond ik het deze keer wel de moeite waard. Er waren enkele mooie banen tentoongesteld, die ik nog niet op andere tentoonstellingen was tegengekomen. Uiteraard waren er ook banen die ik wel reeds had gezien. De kwaliteit van sommige banen was niet echt super, maar over het algemeen was ze wel beter dan de voorbije jaren. Verder zijn er heel veel handelaren aanwezig, maar echte koopjes zijn er amper te vinden.

Vanaf 2009 heb ik de beurs opnieuw op regemlatige basis bezocht. Daarvoor was het heel veel jaren geleden. Eerlijk gezegd was de kwaliteit van de in 2009 tentoongestelde banen op enkele uitzonderingen na bedroevend en dat vond ik ook voor bijna de meeste beurzen die ik heb bezocht. Daarom zal ik wel af en toe naar Dortmund gaan, maar het staat niet in de agenda genoteerd met stip zoals dat wel het geval is met tentoonstellingen zoals Ontraxs en Modelspoorexpo.

 

klik hier voor de foto's van 2017.

klik hier voor de foto's van 2015.

Klik hier voor de foto's van 2014.

Klik hier voor de foto's van 2010.

Klik hier voor de foto's van 2009.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional