Eurospoor - Utrecht

Eurospoor is een jaarlijks terugkerend evenement.

In 2011 heb ik voor de eerste keer ook een bezoek gebracht aan deze Nederlandse tentoonstelling. Het is een gigantisch evenement waarbij de modelbanen en de geselecteerde vakhandel verspreid staan in 2 hallen en een afzonderlijke hal is voorbehouden aan verkoopsstanden. De hallen zijn zeer groot waardoor de verschillende standen ruim uit elkaar staan en de gangpaden voldoende breed zijn. Je krijgt nooit de indruk dat je moet drummen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat het bezoekersaantal in vergelijking met andere evenementen niet zo hoog lag. De organisatoren geven een bezoekersaantal op van 17.000 verspreid over 3 dagen. In vergelijking met de vorige editie was het aantal bezoekers met 2.000 gedaald.

Het niveau van de tentoongestelde banen liep heel ver uit elkaar. Zeer mooie afgewerkte banen tot modelbanen waarbij je soms de vraag stelt hoe ze in godsnaam zijn geselecteerd om te worden tentoongesteld. Natuurlijk heeft iedereen het recht om te tonen waar hij of zij mee bezig is. En misschien moeten we de lat niet altijd even hoog leggen. Dat zou beginnende modelbouwers kunnen afschrikken. Wanneer zij op tentoonstellingen modelbanen zien die evenwaardig zijn aan hun kunnen dan zal zeker de indruk ontstaan: ik ben goed bezig... Bij de betere modelbanen kunnen ze dan inspiratie opdoen hoe ze kunnen verbeteren.

Ik heb slechts van een deel van de tentoongestelde banen foto's kunnen nemen. De batterij van mijn fototoestel was op wanneer ik halverwege was. Een groot deel van de modelbanen is dus niet in beeld gekomen.

Klik hier voor foto's van de editie van 2011.
 
Meer informatie vind je op deze website.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML