A.L.A.F.

A.L.A.F (Association Liégeoise des Amateurs de chemins de Fer) is een club gevestigd in de Luikse deelgemeente Ougrèe. Op 7 en 8 november 2009 hield deze club open deur dagen. Een bezoek stond al lang op mijn lijstje. De beelden op hun website en de weblog deden vermoeden dat een bezoek meer dan de moeite waard zou zijn. En dat is ook zo.

De baan beeldt het treinverkeer in de omgeving van Kinkempois uit. o.a. de kruising van spoorlijnen net voorbij de Maas is mooi weergegeven. Ook andere delen van de modelbaan geven typische aspecten van het Ardeense landschap en het Luikse omgeving mooi weer.

Zeer bijzonder zijn de gebouwen die stuk voor stuk zelf zijn gebouwd. Magnifiek!

Deze baan is zeker een aanrader om te bezoeken wanneer de club nog eens open deur dagen organiseert. Bovendien ben ik er zeer vriendelijk onthaald en heb ik met verschillende clubleden een aangenaam gesprek gehad.

Wanneer je een bezoek brengt aan de club kan je tegelijk een bezoek brengen aan het niet veraf gelegen nieuwe station van Luik Guillemains. Een prachtig staaltje van hedendaagse architectuur.

IMG_2736 (92K) IMG_2740 (97K)
IMG_2771 (97K) IMG_2792 (89K)
IMG_2826 (87K) IMG_2832 (125K)

Meer info over deze baan kan je vinden op hun website

Klik hier om het fotoalbum te openen (open deur 2009).

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML