Wie ben ik ?

Ik ben reeds jarenlang modelbouwer. Mijn voorliefde voor spoorwegen heb ik al van toen ik een kleine jongen was. Mijn vader werkte als treinbestuurder bij de Belgische Spoorwegen. Een fascinerend beroep ! In de kelder werkte hij aan een modelbaan. Toen ik 6 jaar was kreeg ik van de sint mijn eerste locomotief. De bedoeling hiervan was dat ik de modellen van mijn vader met rust zou laten. Maar de microbe had gebeten en heeft me tot vandaag niet meer met rust gelaten.

Ik heb me niet altijd met spoorwegmodelbouw bezig gehouden. Er is een periode geweest dat ik modelvliegtuigen bouwde op 1/72, en later heb ik nog militaire modellen op 1/35 gebouwd. De modelspoorwegen hebben mij echter nooit losgelaten.

Ik ben een aantal jaren actief lid geweest van een plaatselijke modelbouwclub : M.T.D. (Modelbouw en Treinenclub Deurne). Door drukke beroepsbezigheden, andere hobby's en later een gezin kwam het er niet meer van om regelmatig deel te nemen aan de activiteiten en heb ik mijn lidmaatschap opgegeven. Ik ben de activiteiten wel blijven volgen. Ondertussen ben ik gehuwd en heb 3 kinderen die alle drie in hoge mate geïnteresseerd zijn in de hobby van papa. Ook mijn echtgenote laat zich niet ontbetuigd: zij kiest dikwijls de modellen die op de baan zullen rijden.

Toen er nog geen kinderen waren had ik het plan om een modelbaan te bouwen op de ruime zolder van onze woning (zie "Het plan"). Daar ben ik ook mee begonnen, maar door verschillende omstandigheden is deze baan nooit af geraakt. Ondertussen is de zolder ingericht met slaapkamers voor de kinderen en heb ik nu de beschikking over een eigen kamer op de eerste verdieping van ons huis. Deze kamer meet slechts 4 bij 4 meter (in vergelijking met de zolder een heel stuk kleiner). Het is dan ook een uitdaging om hiervoor een baan te ontwerpen die aan mijn criteria zal beantwoorden. (zie "Ruimte")

Over dat ontwerp en de realisatie ervan gaan deze website.

Midden 2008 heb ik mijn ontslag gegeven als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hierdoor komt er heel wat tijd vrij. Ik ben onmiddellijk terug lid geworden bij de M.T.D.. Dat ik meer tijd heb is te merken aan de vooruitgang bij de bouw van mijn modelbaan. Maar ook het bezoek aan beurzen en tentoonstellingen is plots veel gemakkelijker in te plannen. U zal het ook merken aan deze website: voor het onderhoud en het bijwerken is ook meer tijd vrijgekomen.

Bovendien gaan we een beetje verbouwen zodat de hobbykamer groter wordt. Meer daarover kan U lezen op de pagina's "ruimte" en "uitbreiding".

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional