Minibaantje 2 - Modulebakken

Het minibaantje bestaat uit 3 modulebakken. Een rechthoekige bak van 50 x 60 cm. Een bak met een schuine zijde: 120 cm lang, aan de brede zijde 60 cm en aan de smalle zijde 30 cm. Een een klein bakje dat dienst doet als fiddle yard van 20 x 30 cm. Exacte de maximale toegelaten oppervlakte van 0,9 m2. Het geheel steunt op 6 poten die onderaan in hoogte regelbaar zijn om oneffenheden in de vloer op te vangen. Het hoogte van de sporen bedraagt minimum 112 cm boven de vloer. Omdat de hoogte van de poten regelaar is kan deze worden bijgesteld tot 115 cm.

De bakken zijn gemaakt uit 12 mm multiplex. De zijkanten van de bakken zijn 15 cm hoog. Aan de voorzijde komen de schakelaars voor de bediening van de wissels. Het geheel wordt afgewerkt met een fries waarin de verlichting een plaats vind en een rok die de poten verbergt.

IMG_4330 (100K) IMG_4331 (105K)

De rug is gemaakt uit hardboard en wordt rechtgehouden met gordijnrails. Aan de onderzijde zit de hardboard in een groefje van 3 mm. Aan de bovenzijde wordt de achterwand vastgehouden met klemmen. Wanneer de fries is gemonteerd vallen die klemmen buiten het gezichtsveld. Het minibaantje heeft ook zijwanden waardoor er een soort van kijkdoos effect ontstaat.

De fries is eveneens gemaakt uit hardboard en is bevestigd aan een plank die dwars op de zijwanden van het baantje rust. Aan deze plank zijn is een TL lamp bevestigd van 80 W. Omdat TL verlichting nogal "koud" licht geeft wordt deze aangevuld met 2 richtbare spots van 60 W elk.

Op de fries is de naam van het baantje aangebracht: "Das Depot".

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional