Minibaantje 2 - Deelname

Wanneer ik in april 2012 tot de vaststelling kom dat ik niet tijdig klaar zal geraken met mijn oorspronkelijk gepland minibaantje besluit ik opnieuw te beginnen met een ander, veel eenvoudiger ontwerp. Ik stuur een mailtje naar de organisatie van de wedstrijd en vraag of het toegestaan is om deel te nemen met een ander project dat hetgeen in oorsprong was opgegeven, en dat mocht.

Het idee voor dit 2de minibaantje zat al een tijdje in mijn hoofd rond te spoken. Ik heb een kleine verzameling van tijdperk 5 lokomotieven waarvan een redelijk aantal modellen behoren tot de Duitse private operator HGK. Deze locs hebben geen plaats op mijn grote modelbaan omwille van het tijdperkverschil maar toch zou het leuk zijn wanneer die "ergens" een plaatsje zouden krijgen. In mijn zoektocht naar info over de HGK en haar locomotieven was ik al een aantal keren foto's tegengekomen van het depot van de HGK in Vochem-Brühl (D). Met wat meer speurwerk via Google Earth bleek ook het sporenplan nogal mee te vallen.

Het concept was geboren: het minibaantje zou de uitbeelding worden van een modern locomotiefdepot voor mijn HGK locomotieven. Tevens spookt ook nog ergens in het achterhoofd dat dit minibaantje later deel zou kunnen uitmaken van de clubbaan als geïntegreerde module (op voorwaarde dat de tekenaar-ontwerper van deze baan daarmee rekening wil houden) of als "aanhangsel" aan de clubbaan (via een verbindingsspoor).

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional