Minibaantje 2 - Concept

Zoals op de pagina deelname reeds is geschreven is het concept een locomotiefdepot, geïnspireerd op het locdepot van de Duitse private operator HGK. De nadruk ligt op: geïnspireerd. Hoe klein het depot in Vochem-Brühl ook mag zijn. Dit nabouwen op schaal kan niet door de oppervlakte-beperkingen opgelegd in het wedstrijdelement.

Das_Depot_1 - kopie (91K)
foto © Patrick Tassignon.

De opzet moest eenvoudig zijn maar anderzijds toch weer voldoende attractief zijn om jury en publiek te kunnen bekoren. Om mezelf bezig te kunnen houden tijdens de tentoonstelling die 2 dagen duurt moest er volgoende spelelement kunnen worden ingebouwd. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een sporenplan waarin zowel een Inglehook als een time-saver zijn ingebouwd. Beide genoemde sporenontwerpen zijn bedoeld voor het rangeren van goederenwagens, wat bij mij niet het geval zal zijn, maar ik voorzie volgend spel:

Het spel bestaat er in om elke locomotief - met zo weinig mogelijk bewegingen - een keer aan de tankplaats te krijgen en een keer op het spoor met de onderzoeksput, en daarna terug te gaan naar de vaste plaats.
Hoe meer locomotieven er worden ingezet hoe moeilijker het spel wordt.
Bovendien kunnen sporen buiten dienst worden gezet door er een defecte locomotief of goederenwagon op te parkeren die al dan niet mag worden verplaatst.

Ik heb 8 locomotieven van de HGK en nog een aantal van andere maatschappijen. Aangezien de HGK (ook in het echt) onderhoud doet voor andere maatschappijen (zij zijn onder andere gespecialiseerd in het onderhouden van Class66 locomotieven) doet het geen afbreuk aan de werkelijkheid om deze locs ook in het spel te betrekken.

In dit minibaantje zitten geen technische hoogstandjes, behalve - wanneer er voldoende tijd voor is - zou ik de poorten van de locloods en de typisch Duitse wissellantaarns bewegend willen maken.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional