Minibaantje - Voertuigen

Dat er auto's en vrachtwagens op het minibaantje zouden komen is evident. Minder evident is de detaillering van de voertuigen, zeker in het 'ondergrondse gedeelte' (de parking en de tunnel) waar de auto's moeten worden uitgerust met functionerende koplampen en achterlichten. Over het hoe had ik mij nog niet te veel vragen gesteld. Er waren in het begin van het project genoeg andere vragen waarop een antwoord moest worden gevonden.

Eind oktober 2009 stelde iemand op het forum van Modelspoormagazine een vraag over het inbouwen van verlichting. In één van de reacties werd de link gegeven naar een beschrijving opgesteld door Leon Van Perlo. Deze beschijving is zo duidelijk opgesteld dat verder zoeken naar info bijna overbodig is. De tekst werd netjes bewaard op mijn harde schijf en zal te zijner tijd als leidraad worden gebruikt.

Op een trambaan mogen voertuigen die eigen zijn aan de exploitatie van een trammaatschappij niet ontbreken. Het gaat dan niet alleen om auto's, bestelwagens en vrachtwagens die in de kleuren van de maatschappij zijn geschilderd, maar ook om typische voertuigen voor het werken aan de bovenleiding e.d.

In mijn vele zoektochten naar informatie op het internet kwam ik foto's tegen van een loco-tractor die wordt gebruikt door de Keulse maatschappij voor openbaar vervoer : KVB (Kölner Verkehrs Betriebe). Deze loco-tractor lijkt heel erg op de eerste versie van het diesellocje van de firma O&K dat ooit door Fleischmann is uitgebracht. Met een aantal beperkt ingrepen moet het mogelijk zijn om van het Fleischmann model een look-alike te maken.

Een tweeweg voertuig om aan de bovenleiding te werken staat ook op het verlanglijstje. Als basis wordt een gewone vrachtwagen genomen, waarvan alleen de cabine behouden blijft. De rest van de opbouw wordt gemaakt met plasticcard.

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional