Kasseiweg

Om uit te proberen hoe ik best een kasseiweg zou maken heb ik eerst een proefstukje gemaakt. Dat proefstukje diende ook om na te gaan of ik zelf groefsporen zou kunnen maken. Op zich is dat wel mogelijk maar uiteindelijk heb ik beslist om de sporen klant en klaar te kopen.

Het proefstukje voor de kasseiweg is gemaakt op een plankje hout waarop het spoor is bevestigd. Als basis voor de weg heb ik Knauf genomen. Dat product wordt gebruikt voor het bezetten van muren. De structuur van Knauf is voor dit doel te korrelig. Om een fijne structuur te bekomen heb ik de bovenlaag dan afgewerkt met Knauf finisher.

De kasseien zijn ingekrasd. In de lengterichting met een lineaal en een gewoon breekmesje. In eerste instantie heb ik geprobeerd om de korte stukjes die dan nog moesten worden ingekrasd ook met het mesje te doen, maar dat ging niet vlot. Daarna heb ik verder gedaan met een fijn schroevendraaiertje en dat lukt veel beter.

Omdat de laag finisher veel te dun is sprongen er regelmatig stukjes helemaal weg. Wanneer je een oude "versleten" kasseiweg wil uitbeelden is dat natuurlijk geen probleem. In zo'n weg ontbreken dikwijls hele stenen of zijn ze ingezakt. Zulke wegen kom je soms tegen in de haven of in landelijke gebieden.

Wanneer alle kasseien zijn ingekrasd heb ik het geheel gespoten in grondverf. Dat is nodig omdat anders de verf te veel door het gips wordt opgeslorpt.

Daarna heb ik alles ingesmeerd met een wash van zwarte verf.

Vervolgens zijn de bovenkanten van de stenen gedrybrushed met een mengsel van blauw en grijs. Het drybrushen gebeurde niet met een extreem droge borstel. Tot slot werd alles nog eens gedrybrushed met witte verf, waarbij de borstel nu wel zeer goed werd afgedept zodat de witte verf zeer minimaal wordt aangebracht.

 

Wanneer U geen menu's ziet klik dan hier

Valid HTML 4.01 Transitional 100% hand coded HTML